ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Διάλογος μεταξύ των Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

''Αρχές Οικονομίας και Διοίκησης" της Β' Τάξης του νέου Λυκείου

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Καλησπέρα,

Είχα δει στο site σας (19/3/2012) την Επιστολή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος σχετικά με το μάθημα "Αρχές Οικονομίας και Διοίκησης" της Β' Τάξης του νέου Λυκείου. Όμως τελικά σήμερα διάβασα, στη Συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ότι Εισάγεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα της β’ λυκείου η Ερευνητική Εργασία και τα μαθήματα επιλογής «Αρχές Οικονομίας» και «Πολιτική και Δίκαιο». Οι προσθήκες ισχύουν για το επόμενο σχολικό έτος 2012-2013.
Δηλαδή αντί να είναι βασικό μάθημα, έγινε επιλογής ?????????!!!!!!!!!! Αυτή δεν είναι η χειρότερη εξέλιξη για τους εκπαιδευτικούς οικονομολόγους??


Ευχαριστώ

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Admin


Admin
Σαφώς και δεν είναι καλή η εξέλιξη αυτή, ειδικά αν παραμείνει και μετά από το σχολικό έτος 2012-13.
Το θέμα έχει ως εξής: Όπως γνωρίζετε, πέρυσι ψηφίστηκε η Α' τάξη του νέου λυκείου, στην οποία δεν υπήρχε το μάθημα "Αρχές Οικονομίας". Υπήρχε όμως η πρόβλεψη να μπει το μάθημα στη Β' τάξη του νέου λυκείου, κάτι που το περιμέναμε για φέτος.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την αλλαγή της ηγεσίας του υπουργείου, αλλά και με την αναμονή των επόμενων εκλογών, η νέα ηγεσία του υπουργείου δεν ψήφισε τη Β' τάξη του νέου λυκείου, οπότε εμφανίστηκε το ενδεχόμενο να μην υπάρχει για το σχολικό έτος 2012-13 το μάθημα "Αρχές Οικονομίας" στη Β' λυκείου. Πιθανώς μετά από κάποιες πιέσεις (όπως η παρέμβαση του οικονομικού επιμελητηρίου) επιλέχθηκε από το υπουργείο η μεσοβέζικη λύση να εισαχθεί το μάθημα ως μάθημα επιλογής για το 2012-13.
Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις της νέας ηγεσίας του υπουργείου για το θέμα και φυσικά δεν ξέρουμε τι θέση θα πάρει η οιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές(αν δηλαδή θα εφαρμόσει το νέο λύκειο όπως έχει εξαγγελθεί ή όχι).
Για το λόγο αυτό πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για τις αρνητικές αυτές εξελίξεις και να ψάξουμε τρόπους αντίδρασης. Σίγουρα, κατά τη διάρκεια της ημερίδας που θα έχουμε τον Ιούνιο, θα είναι ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης και προτάσεων, καθώς ελπίζω μέχρι τότε να έχουν ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο και οι προθέσεις της νέας ηγεσίας που θα προκύψει.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://economyteachers.forumgreek.com
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, το μάθημα θα διδάσκεται υποχρεωτικά στην Α΄Λυκείου και ως επιλογή στη Β΄Λυκείου.
Αν τελικά αυτό ισχύσει, θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να διδάσκεται το ίδιο μάθημα ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικές τάξεις.
Ελλάς το μεγαλείο σου!!!

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://www.economics.edu.gr

Admin


Admin
geokam έγραψε:Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, το μάθημα θα διδάσκεται υποχρεωτικά στην Α΄Λυκείου και ως επιλογή στη Β΄Λυκείου.
Αν τελικά αυτό ισχύσει, θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να διδάσκεται το ίδιο μάθημα ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικές τάξεις.
Ελλάς το μεγαλείο σου!!!

Όντως πρωτοτυπία, πάντως μία πιθανή εξήγηση ίσως είναι το γεγονός οτι τα παιδιά που θα πάνε του χρόνου στη Β' Λυκείου δεν διδάχτηκαν ως παιδιά της Α' Λυκείου το συγκεκριμένο μάθημα, οπότε τους δίνεται η ευκαιρία να το επιλέξουν και να το διδαχτούν ως μάθημα επιλογής. Έτσι κι αλλιώς, όπως φαίνεται, η εν λόγω απόφαση είναι προσωρινή και θα ισχύσει μόνο για το 2012-13.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://economyteachers.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης