ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Διάλογος μεταξύ των Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Διδάσκονται στη Β΄Λυκείου του σχολείου σας οι Αρχές Οικονομίας;

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Συνάδελφοι, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν στο σχολείο σας διδάσκεται το μάθημα επιλογής για τη Β Λυκείου "Αρχές Οικονoμίας".
Όπως γνωρίζεται το μάθημα διδάσκεται υποχρεωτικά στην Α Λυκείου και ως μάθημα επιλογής στη Β Λυκείου.
Στο δικό μου σχολείο και σε αρκετά άλλα δε διδάσκεται στη Β Λυκείου κάτι που σημαίνει ότι ειδικά οι μαθητές της επόμενης Γ Λυκείου που θα παρακολουθήσουν το ΑΟΘ δε θα έχουν ιδέα. Ίσως όμως, το πιο σημαντικό είναι ότι ειδικά οι μαθητές που δε θα επιλέξουν το ΑΟΘ στη Γ Λυκείου δε θα αποκτήσουν βασικές, στοιχειώδεις και σημαντικές οικονομικές γνώσεις.
Στο δικό σας σχολείο επικρατούν οι ίδιες συνθήκες και ποια είναι η άποψή σας για το συγκεκριμένο θέμα;

Σας ευχαριστώ geokam
www.economics.edu.gr

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://www.economics.edu.gr

Admin


Admin
Συγγνώμη για την πολύ καθυστερημένη απάντηση, αν και διαχειριστής. Για κάποιο λόγο, δεν ενημερώνομαι όταν κάποιοι ποστάρουν στο φόρουμ (η ενημέρωση πάει στα spam) και έτσι δεν είδα την ερώτησή σου.
Στο δικό μου σχολείο διδάσκεται το μάθημα στη Β' Λυκείου (επιλογής) με το το 1/4 περίπου του αριθμού των μαθητών της Β. Σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο, αφού οι περισσότεροι μαθητές δεν θα έρθουν σε επαφή με την Οικονομία ως γνωστικό αντικείμενο. Βέβαια, από φέτος που διδάσκεται ξανά το μάθημα στην Α' Λυκείου, αυτό το πρόβλημα θα εκλείψει.
Από την άλλη πλευρά, το μάθημα επιλογής φέτος το απολαμβάνω ιδιαίτερα, αφενός λόγω του μικρού αριθμού μαθητών (13) και αφετέρου λόγω της δυνατότητας να επιλέγω και να διδάσκω ότι θεωρούμε εγώ και οι μαθητές μου ενδιαφέρον. Είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον μάθημα που διδάσκω φέτος, με τους μαθητές να ανταποκρίνονται άριστα, και φυσικά χωρίς το άγχος της ύλης και του χρόνου.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://economyteachers.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης